OSEBNO KOLEKTIVNO, Festival sodobne improvizirane glasbe, plesa in vizualnih umetnosti (4. 5. in 6. julij 2011)
Prizorišča: Odprto dvorišče za kavarno SEM, Menza pri koritu in Kiberpipa
O FESTIVALUPROGRAMORGANIZACIJAGALERIJEENGLISH
spacer
STRAN: PROGRAM
Udeleženci festivala Osebno – kolektivno 2012:

Jean-Luc Guionnet, Francija
Dafne Vicente-Sandoval, Francija
Noid, Avstrija
Klaus Filip, Avstrija
Tim Blechmann, Avstrija
Samo Kutin, Slovenija
Neža Naglič, Slovenija
Marko Karlovčec, Slovenija
Peter Šüklar, Slovenija
Boštjan Simon, Slovenija
Seijiro Murayama, Japonska, Nemčija

Program:

sreda, 5. 9. 2012:
20.00 vrata
20.30-21.30 solo nastopi
22.00-23.00 nastopi triov
23.30-24.30 drugo

četrtek, 6. 9. 2012:
20.00 vrata
20.30-21.30 dueti
22.00-23.00 velike skupine
23.30-24.30 drugo

Festival ni sofinanciran.

Vstopnina: 5 € (na dan)
Organizacija: Kud Mreža in Menza pri koritu
spacer

prizorisca_2011
ponedeljek, 4. julij 2011

19.00
Kiberpipa
Eric Cordier (predavanje)
Odnos med tradicijo in moderno v glasbi (z glasbenim primerom).
Eric Cordier se ukvarja z vizualnimi umetnostmi, body-artom in glasbo že od začetka osemdesetih. Leta 1986 je začel z Jean-Lucom Guionnetom ter Cécile Maupoux v zasedbi Nadir ustvarjati performanse, ki so povezovali body-art in glasbo z uporabo magnetofonskega traku. Kot tonski mojster je sodeloval s popularnoglasbenimi skupinami, obenem pa gostoval v priznanih francoskih studiih in gledališčih. Kasneje se je posvetil skladanju elektroakustičnih skladb v lastnem studiu. Cordier igra hurdy-gurdy v različnih sestavih - kot improvizator (Seijiro Murayama, Jean-Luc Guionnet, Dominique Regef ...) in kot član številnih zasedb: UNACD, Schams, Phéromone, Tore, Enkidu. Povezovanja glasbe z drugimi umetniškimi praksami se loteva tudi s postavitvijo različnih zvočnih inštalacij.

Jean-Luc Guionnet & Seijiro Murayama (koncert):
Jean-Luc Guionnet – saksofon
Seijiro Murayama – tolkala

Jean-Luc Guionnet (Francija) je improvizator in skladatelj elektroakustične glasbe. Njegov glavni inštrument je saksofon, ukvarja pa se tudi z elektrofonimi glasbili, s harmonijem in cerkvenimi orglami. Na pariški Sorboni je študiral estetiko, na konservatoriju v Bologni nato še glasbo z uporabo magnetofonskih trakov. Intenzivno se ukvarja s problematiko forme in realnosti v času in prostoru, pa tudi z redefinicijo telesa v interakciji s čistim fizičnim okoljem. Komponira predvsem za teater, plesni teater in eksperimentalne filme in je član uredniškega odbora Terres des Signes, časopisa za umetnost in filozofijo.

Seijiro Murayama (Japonska/Francija) je bil sprva bobnar v rockovskih zasedbah Fushitsusha in Absolut Null Punkt. Po obisku New Yorka v zgodnjih osemdesetih letih ga je začela zanimati svobodno improvizirana glasba in v tem okviru se zadnja leta posveča predvsem raziskovanju zvočnih možnostih, ki jih ponujajo »snare« boben, činele in kontaktni mikrofoni. Murayama je vodja elektroakustičnega kvarteta Off-Cells, največ pa nastopa v stalnih in priložnostnih duetih (z Jean-Lucom Guionnetom, Stephanom Rivesom, Lionelom Marchettijem, Ericom La Caso, Michaelom Northamom, Renatom Rinaldijem, Axelom Dörnerjem, Robinom Haywardom, Diegom Chamyjem …)

22.00
Menza pri koritu
Eric Cordier – hurdy-gurdy
Eric Cordier se ukvarja z vizualnimi umetnostmi, body-artom in glasbo že od začetka osemdesetih. Leta 1986 je začel z Jean-Lucom Guionnetom ter Cécile Maupoux v zasedbi Nadir ustvarjati performanse, ki so povezovali body-art in glasbo z uporabo magnetofonskega traku. Kot tonski mojster je sodeloval s popularnoglasbenimi skupinami, obenem pa gostoval v priznanih francoskih studiih in gledališčih. Kasneje se je posvetil skladanju elektroakustičnih skladb v lastnem studiu. Cordier igra hurdy-gurdy v različnih sestavih - kot improvizator (Seijiro Murayama, Jean-Luc Guionnet, Dominique Regef ...) in kot član številnih zasedb: UNACD, Schams, Phéromone, Tore, Enkidu. Povezovanja glasbe z drugimi umetniškimi praksami se loteva tudi s postavitvijo različnih zvočnih inštalacij.

torek, 5. julij 2011

19.00
Kiberpipa
Jean-Luc Guionnet
Predlog za naseljeno arhitekturo poslušanja (predavanje)
Predavanje obsega predstavitev vrste pragmatičnih teoretskih orodij, z uporabo katerih lahko preprečimo, da bi bila glasba reprezentacija sama sebe, takoj ko se “zgodi” na odru; orodij za oblikovanje strategij, s katerimi lahko preprečimo, da se glasba na odru skrije za reprezentacijo same sebe kot glasbe.

Annette Krebs - zvočniki, predmeti, elektronika
Kompozicija za štiri do šest zvočnikov v realnem času (koncert)
Annette Krebs (Nemčija) je začela z razvijanjem individualnega zvočnega jezika na kitari v zgodnjih devetdesetih, pri čemer je ohranjala vidne sledi svojih zgodnejših eksperimentiranj z abstraktno vizualno umetnostjo. Njene kompozicije zajemajo iskanje estetike in napetosti med tonom in hrupom, dejanjem in tišino ter možnosti povsem dramaturško svobodne oziroma abstraktne glasbe. Zadnja leta v svoj akustični kolaž vpleta tudi fragmente govorjenega jezika in terenskih posnetkov, ki jih obravnava kot enakovredne elemente znotraj abstraktne zvočne strukture. Zaradi značilne vpetosti med kompozicijo, improvizacijo in sound-artom velja za utemeljiteljico t.i. berlinskega redukcionizma. V zadnjem času deluje kot solistka, komponistka, improvizatorka in zvočna umetnica v številnih zasedbah in orkestrih ter sodeluje v projektih, ki povezujejo performans, sliko in zvok v interaktivnih okoljih.

21.00-23.00
Odprto dvorišče za kavarno SEM
Performans in Solo improvizacije.
Solo nastopi 1: Ryuzo Fukuhara, Franz Hautzinger, François Bidault, Nikos Veliotis, Irena Tomažin (ples).

Julij Boršnik: Festival in njegov potencial (performans)
Solo nastopi 2: Gaël Leveugle, Tomaž Grom, Dimitra Lazaridou Chatzigoga, Paul Wenninger

23.00-01.00
Menza pri koritu
Solo improvizacije.
Solo nastopi 3: Neža Naglič, Slavo Krekovič, Nhandan Chirco, Jean-Luc Guionnet, Ivan Palacky

Solo nastopi 4: Danijel Marinčič, Miro Tóth, Marc Perron-Bailly, Annette Krebs, Enrico Malatesta


sreda, 6. julij 2011

19.00-21.30
Odprto dvorišče za kavarno SEM
Koncerti manjših zasedb.
Kombinacije 1
- Nhandan Chirco, Nikos Veliotis - François Bidault, Jean-Luc Guionnet, Tomaž Grom - Gaël Leveugle, Enrico Malatesta, Franz Hautzinger, Dimitra Lazaridou Chatzigoga

Kombinacije 2 :
- Jean-Luc Guionnet, Annette Krebs, Nikos Veliotis
- Ryuzo Fukuhara, Miro Tóth
- Dimitra Lazaridou Chatzigoga, Tomaž Grom

21.30-23.00
Menza pri koritu
Koncerti manjših zasedb
Kombinacije 3:
- Marc Perron-Bailly, Ivan Palacky, Neža Naglič
- Paul Wenninger, Enrico Malatesta, Slavo Krekovič
- Irena Tomažin (ples), Annette Krebs, Danijel Marinčič

Kombinacije 4:
- Neža Naglič, Danijel Marinčič, Slavo Krekovič
- Irena Tomažin (glas), Ivan Palacky, Miro Tóth

23.00-00.30
Menza pri koritu
Kompozicija Seijira Murayame.
Prva skupina: Neža Naglič, Ryuzo Fukuhara, Paul Wenninger, Ivan Palacky, Franz Hautzinger, Irena Tomažin, Annette Krebs

Druga skupina: Slavo Krekovič, Tomaž Grom, Gaël Leveugle, Danijel Marinčič, François Bidault, Nikos Veliotis

Tretja skupina: Enrico Malatesta, Dimitra Lazaridou Chatzigoga, Nhandan Chirco, Marc Perron-Bailly, Jean-Luc Guionnet, Miro Tóth


O udeležencih festivala:


Tomaž Grom (Slovenija)
Kontrabasist Tomaž Grom se umešča v glasbeni milje, ki izraznost črpa iz akustičnih in digitalno procesiranih zvokov. V zasedbah Tilt, CPG impro, Grom - Mirayama in kot solist se posveča predvsem raziskovanju razširjenih tehnik igranja kontrabasa v kombinaciji z elektroniko ter krmari med svobodno improviziranimi in vnaprej določenimi strukturami. Ustvaril je avtorsko glasbo za več gledaliških, plesnih in lutkovnih predstav. Je tudi umetniški direktor Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti. Kot improvizator je nastopal z vrsto najrazličnejših glasbenikov.
http://www.myspace.com/tomazgrom
http://www.sploh.si


Ryuzo Fukuhara (Slovenija)
Ryuzo Fukuhara se s plesom buto ukvarja od konca osemdesetih let. Na začetku devetdesetih se je pridružil skupini Maijuku pod vodstvom enega vodilnih plesalcev buta, Mina Tanake. Od leta 2000 deluje v Evropi, v zadnjem času v Sloveniji. S plesalcem in koreografom Gregorjem Kamnikarjem sta letos gostovala v šestih mestih na Japonskem, kjer sta predstavila projekt Do.Not.A.Void.
http://www.geocities.jp/ryuzodance
http://www.federacija.net/projekt/donotavoid


Nikos Veliotis (Grčija)
Po kratkem obdobju delovanja na atenski pop-elektronski sceni konec osemdesetih let se je Veliotis osredotočil predvsem na raziskovanje zmogljivosti violončela in videa. Njegovo zvočno in video ustvarjanje vključuje nekonvencionalne tehnike igranja na violončelo ter večplastne abstraktne vizualije, sestavljene iz »digitalnih smeti« in drugih digitalnih naplavin. Veliotis je nastopal na mnogih mednarodnih festivalih po Evropi, Aziji in Severni Ameriki.
http://www.nikosveliotis.com


Dimitra Lazaridou-Chatzigoga (Grčija)
V Atenah delujoča glasbenica se zadnjih pet let navdušuje nad citrami, ki jih obravnava kot notranjost klavirja. Njene razširjene tehnike igranja vključujejo preparacijo strun, uporabo različnih predmetov in elektronskih naprav. Zanima jo predvsem vez med akustičnimi in elektronskimi zvoki, temelječimi na resoniranju tega inštrumenta. V duetu Ap'strophe s kitaristom Ferranom Fagesom je izdala dve plošči, trenutno pa pripravlja solo album Stroke By Stroke.
http://www.apstrophe.net


Eric Cordier (Francija)
Eric Cordier se ukvarja z vizualnimi umetnostmi, body-artom in glasbo že od začetka osemdesetih. Leta 1986 je začel z Jean-Lucom Guionnetom ter Cécile Maupoux v zasedbi Nadir ustvarjati performanse, ki so povezovali body-art in glasbo z uporabo magnetofonskega traku. Kot tonski mojster je sodeloval s popularnoglasbenimi skupinami, obenem pa gostoval v priznanih francoskih studiih in gledališčih. Kasneje se je posvetil skladanju elektroakustičnih skladb v lastnem studiu. Cordier igra hurdy-gurdy v različnih sestavih - kot improvizator (Seijiro Murayama, Jean-Luc Guionnet, Dominique Regef ...) in kot član številnih zasedb: UNACD, Schams, Phéromone, Tore, Enkidu. Povezovanja glasbe z drugimi umetniškimi praksami se loteva tudi s postavitvijo različnih zvočnih inštalacij.
http://herbalinternational.blogspot.com/search/label/Eric%20Cordier


Jean-Luc Guionnet (Francija)
Jean-Luc Guionnet je improvizator in skladatelj elektroakustične glasbe. Njegov glavni inštrument je saksofon, ukvarja pa se tudi z elektrofonimi glasbili, s harmonijem in cerkvenimi orglami. Na pariški Sorboni je študiral estetiko, na konservatoriju v Bologni nato še glasbo z uporabo magnetofonskih trakov. Intenzivno se ukvarja s problematiko forme in realnosti v času in prostoru, pa tudi z redefinicijo telesa v interakciji s čistim fizičnim okoljem. Komponira predvsem za teater, plesni teater in eksperimentalne filme in je član uredniškega odbora Terres des Signes, časopisa za umetnost in filozofijo.
http://www.jeanlucguionnet.eu
http://www.myspace.com/jeanlucguionnet


Sejiro Murayama (Japonska)
Seijiro Murayama je bil sprva bobnar v rockovskih zasedbah Fushitsusha in Absolut Null Punkt. Po obisku New Yorka v zgodnjih osemdesetih letih ga je začela zanimati svobodno improvizirana glasba in v tem okviru se zadnja leta posveča predvsem raziskovanju zvočnih možnostih, ki jih ponujajo »snare« boben, činele in kontaktni mikrofoni. Murayama je vodja elektroakustičnega kvarteta Off-Cells, največ pa nastopa v stalnih in priložnostnih duetih (z Jean-Lucom Guionnejem, Stephanom Rivesom, Lionelom Marchettijem, Ericom La Caso, Michaelom Northamom, Renatom Rinaldijem, Axelom Dörnerjem, Robinom Haywardom, Diegom Chamyjem …)
http://seijiro.murayama.name


Annette Krebs (Nemčija)
Annette Krebs je začela z razvijanjem individualnega zvočnega jezika na kitari v zgodnjih devetdesetih, pri čemer je ohranjala vidne sledi svojih zgodnejših eksperimentiranj z abstraktno vizualno umetnostjo. Njene kompozicije zajemajo iskanje estetike in napetosti med tonom in hrupom, dejanjem in tišino ter možnosti povsem dramaturško svobodne oziroma abstraktne glasbe. Zadnja leta v svoj akustični kolaž vpleta tudi fragmente govorjenega jezika in terenskih posnetkov, ki jih obravnava kot enakovredne elemente znotraj abstraktne zvočne strukture. Zaradi značilne vpetosti med kompozicijo, improvizacijo in sound-art velja za utemeljiteljico t. i. berlinskega redukcionizma. V zadnjem času deluje kot solistka, komponistka, improvizatorka in zvočna umetnica v številnih zasedbah in orkestrih ter sodeluje v projektih, ki povezujejo performans, sliko in zvok v interaktivnih okoljih.
http://www.myspace.com/sberk1


Nhandan Chirco (Italija)
Nhandan Chirco deluje kot performerka in pedagoginja. Sprva je veliko sodelovala z režiserji na območju bivše Jugoslavije: v Srbiji z Brankom Popovićem, v Sloveniji s Tonijem Janežičem, na Hrvaškem z Zlatkom Svibenom. Potem ko se je udeležila seminarjev sodobnega in buto plesa, je razvila tudi redna sodelovanja na področju sodobnega plesa (z Majo Delak, Malo Kline in drugimi). Leta 2004 je kot docentka poučevala ples v okviru podiplomskega študija na novosadski Akademiji, kasneje na Umetnostni akademiji v Osijeku. Je avtorica številnih performansov, zadnja leta prek sodelovanj z glasbeniki s področja sodobne in elektronske glasbe v elemente performansa vpleta tudi delo z glasom.
http://www.myspace.com/nhandanbranko


Enrico Malatesta (Italija)
Enrico Malatesta je bobnar, ki deluje na področju sodobne, elektroakustične in improvizirane glasbe. Po študiju klasike na kozervatoriju v Ceseni je začel raziskovati vlogo tolkalca v sodobnih glasbenih postavah ter odkrivati akustične dimenzije in kvalitete različnih materialov tolkalskih inštrumentov. Veliko sodeluje s plesalci, vizualnimi umetniki in performerji, zadnja leta je zaposlen v gledališču Teatro Valdoca. Sodeloval je s številnimi improvizatorji; pogosto organizira glasbene dogodke na lokalni ravni, da bi razširil prakso sodobne glasbe. Malatesta redno koncertira po Evropi in Skandinaviji kot solist, pa tudi kot izvajalec grafičnih skladb glasbe 20. stoletja.
http://www.myspace.com/enricomalatesta


Ivan Palacky (Češka)
Ivan Palacky je glasbenik in arhitekt. V osemdesetih in v začetku devetdesetih je igral v različnih čeških zasedbah in soustvarjal pri številnih glasbenih projektih. Konec devetdesetih je ustanovil trio Slede, žive slede (Sledi, žive sledi); od leta 2003 deluje kot član avdio-vizualnega dueta Koberce, zaclony (Preproge, zavese) skupaj z videastko Vero Lukasovo. Zadnje čase ga poleg solo nastopov zanimajo glasbena sodelovanja v enkratnih improvizacijskih zasedbah. Od leta 2005 se navdušuje predvsem nad raziskovanjem zvokov, ki jih ponuja ozvočen štiridesetletni šivalni stroj Dopleta.
http://www.palacky.org/koncerty.html


Gaël Leveugle (Francija)
Igralec, režiser in pedagog Gaël Leveugle je študiral na pariški šoli za gledališče, mim in gib Jacques Lecoq. Od leta 1994 je aktiven v gledališču in filmu. Igral je v več gledaliških predstavah ter med drugim napisal scenarij za kratkometražca 5h40 (tega je tudi režiral) in Le dosseier Satchel (režija Gautier About). Leta 2004 je z Renaudom Chauréjem ustanovil gledališko skupino UN™, s katero je med drugim uprizoril predstavo DACB. S Seijirom Murayamo, Jean-Lucom Guionnetom in Ericom La Caso sodeluje v projektu eksperimentalne glasbe House.


Marc Perron-Bailly (Francija)
Slikar Marc Perron-Bailly se je rodil v Grenoblu leta 1963. Na Univerzi Lyon 2 je študiral umetnostno zgodovino, na Univerzi Pariz 1 pa vizualno umetnost. Živi in dela v Lyonu. Na festivalu Osebno – kolektivno bo med glasbenimi seti slikal v živo.
http://perronbailly.free.fr/accueil.francais.html


François Bidault (Francija)
Francoski slikar iz Savoje, ki je predan slikarstvu kot »totalni izkušnji«, s svojimi deli pogosto sodeluje v multidisciplinarnih umetniških predstavah. Tako ga v zadnjem času najdemo tudi ob boku japonskega tolkalca Seijira Murayame, ki ga je povabil na festival Osebno - kolektivno.


Irena Tomažin (Slovenija)
Irena Tomažin je plesalka, performerka in vokalistka, ki večinoma deluje na področju plesa in gledališča. Sodelovala je z mnogimi koreografi, režiserji in zvočnimi umetniki tako doma kot po Evropi in na Japonskem. Zadnja leta se posveča tudi delu z glasom in ustvarjanju lastnih performansov. S solo projektom iT z uporabo glasu in diktafonov razvija lastne eksperimentalne vokalne tehnike. Kot iT je nastopila na Dunaju, v Berlinu, Bratislavi, Mostarju, Beogradu, Budimpešti, Krakovu ... Trenutno deluje v duetu s slovenskim saksofonistom in elektronskim improvizatorjem Markom Karlovčcem in v duetu nnit z domačo improvizatorko na klavirju Nežo Naglič.
http://www.myspace.com/torarobit
http://www.myspace.com/bastkolektiv


Neža Naglič (Slovenija)
Neža Naglič je pianistka, ki se je po izobraževanju na področju klasične glasbe in jazza začela vse bolj posvečati svobodni improvizirani glasbi. Zanima jo raziskovanje zvočnih zmožnosti klavirja, ki presegajo njegovo funkcionalnost in temperirano uglasitev. Glasbenica posega v notranjost inštrumenta ter zvoči strune in trup s pomočjo različnih predmetov. Je večletna članica eksperimentalnega kolektiva Salamandra Salamandra. V zadnjem času igra z zasedbo Lolita, sodeluje v številnih ad hoc improvizacijskih zasedbah ter v stalni zasedbi z vokalistko Ireno Tomažin v duetu nnit.


Franz Hautzinger (Avstrija)
Franz Hautzinger je moral študij jazza na akademiji v Gradcu prekiniti zaradi nepričakovane paralize ustnic. Po nekaj letnem premoru se je lotil raziskovanja zvočnih zmožnosti skupaj z novimi omejitvami in tako razvil povsem osebni slog igranja četrttonske trobente. Njegova sodelovanja vključujejo številna vodilna imena današnje zvočne avantgarde. Hautzinger danes poučuje na Dunaju, komponira po naročilu in je član berlinskega orkestra Zeitkratzer. Obenem kot improvizator potuje po svetovnih žariščih improvizirane in sodobne glasbe.
http://www.franzhautzinger.com


Paul Wenninger (Avstrija)
Paul Weninnger je svobodni umetnik – plesalec in avtor koreografskih del. V drugi polovici devetdesetih je živel in delal v Franciji, kjer je sodeloval v številnih mednarodnih produkcijah ter bil zaposlen kot plesalec in koreograf v različnih francoskih plesnih inštitucijah. Leta 1999 je z Loulou Omer ustanovil Kabinett ad Co. – neodvisno umetniško platformo, ki daje ustvarjalcem možnost izvajanja projektov brez hierarhične strukture.
http://www.kabinettadco.at


Daniel Marinčič (Slovenija)
Harmonikar Daniel Marinič deluje na različnih glasbenih področjih. Svoje znanje je dopolnjeval na glasbenih delavnicah pri italjanskem glasbeniku Simoneju Zanchiniju. Trenutno deluje kot zborovodja, glasbeni pedagog in harmonikar pri zasedbah Sport Billy Krši Embargo, Saltana in Samsonn. Je avtor glasbe za nekaj plesnih in gledaliških predstav, v zadnjem času pa vedno bolj raziskuje zvok onstran ustaljenih glasbenih zvrsti.
http://www.myspace.com/sportbillykrsiembargo


Julij Borštnik (Slovenija)
Julij Borštnik je diplomiral na ALUO v Ljubljani Leta 2007. Leta 2005 je prejel študentsko Prešernovo nagrado ter mednarodno nagrado za umetnike Essl Award. Leta 2008 je vpisal podiplomski študij filozofije, ki ga v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici izvaja Znanstveno raziskovalni center SAZU, kjer pripravlja magistrsko tezo. Deluje kot umetnik in organizator umetniških dogodkov v Metelkova mestu in Art središču.


Slávo Krekovič (Slovaška)
Slávo Krekovič deluje kot kulturni producent, muzikolog in glasbenik. Je član eksperimentalnih glasbenih projektov Shibuya Motors, Voice Over Noise, Frutti di Mare, Musica falsa et ficta, Etnoise Orchestra in drugih. Od leta 2000 organizira in kurira festival sodobne glasbe Next in je soustanovitelj kulturnega centra A4 - Zero Space. Njegovi glasbeni podvigi črpajo obenem iz živega semplanja in raziskovanja možnosti interakcije v improvizaciji. Pri tem si pomaga tako z zvočnimi napravami kot z različno programsko opremo.
http://kraa.sk/shibuya-motors
http://voiceovernoise.com


Miro Tóth (Slovaška)
Komponist, saksofonist in glasbeni teoretik Miro Tóth je ustanovitelj in umetniški vodja zasedb Frutti di Mare, Musica Falsa et Ficta, Dunkeltherapie in član drugih eksperimentalnih glasbenih projektov (Shibuya Motors, Q30J666222). Zanimata ga tako kompozicija kot improvizacija. To se v njegovi glasbi odraža kot prečenje različnih žanrskih in stilskih kontekstov, ki se gibljejo od svobodne improvizacije do noise-a in sodobne klasične glasbe.
http://kraa.sk/shibuya-motors
http://kraa.sk/frutti-di-mare
http://kraa.sk/musica-falsa-et-ficta


PROGRAM 2010


torek, 6. 7. 2010, ob 17:00

FESTIVAL: PERSONAL-COLLECTIVE (OSEBNO-KOLEKTIVNO)


Personal-Collective (Osebno-kolektivno) je dvodnevni festival improvizacije, ki glasbo združuje z drugimi umetniškimi praksami (performansom, plesom, gledališčem, slikarstvom, zvočno poezijo …). Mednarodna zasedba gostov se bo predstavila v solističnih nastopih (»osebno«) ter različnih navezah z drugimi sodelujočimi (»kolektivno«) - v že obstoječih formacijah in tistih, ki se bodo porajale v času festivala.

Festival je zasnoval v Parizu živeči japonski tolkalec in improvizator Seijiro Murayama, ki ga ljubljansko koncertno občinstvo zadnja leta pozna predvsem po pretanjenih raziskovanjih zvočnih možnostih »snare« bobna, činel in kontaktnih mikrofonov, tudi v sodelovanju z domačimi glasbeniki (Tomažem Gromom, N’Tokom in drugimi).

Na dogodku Personal-Collective, ki si ga je Murayama zamislil tudi kot priložnost, da spoznavamo različne umetniške discipline in prisluhnemo drugim, bodo med drugim sodelovali posamezniki, s katerimi je improvizator v minulem letu sodeloval na delavnicah in koncertih v Ljubljani. Iz Francije prihaja Jean-Luc Guionnet (altovski saksofon), iz Italije Luciano Maggiore, Dominique Vaccaro (elektronika), iz Avstrije pa Tim Blechmann (laptop), Klaus Filip (laptop), Noid (čelo) in Stefan Fraunberger (elektronika). Na festivalu bo sodeloval tudi v Sloveniji živeči buto plesalec Ryuzo Fukuhara.

Kombinatorika, 6. 7. 2010

17.00 - 18.00: Noid - Asia Grauf - Marko Karlovčec - Andraž Jež
18.00 - 19.00: N toko - Francesca Bergamasco - Luciano Maggiore - Matej Ocepek
19.00 - 20.00: Stefan Fraunberger - Jean Luc Guionnet - Jaka Berger - Vid Jeraj
21.00 - 22.00: Tomaz Grom - Tim Blechmann - Luka Prinčič - Andrej Fon
22.00 - 23.00: Ryuzo Fukuhara - Klaus Filip - Irena tomažin - Peter Šuklar
23.00 - 24.00: Robindro Nikolic - Neža Naglič - Dominique Vaccaro.


sreda, 6. 7. 2010


Kombinatorika, 7. 7. 2010

–od 19.00

Asia Grauf - Francesca Bergamasco - Robindro Nikolić
Marko Karlovčec - Luciano Maggiore - Tim Blechmann
Andraž Jež - Irena Tomažin - Vid Jeraj
Ryuzo Fukuhara - Jean Luc Guionnet - Jaka Berger
Klaus Filip - Dominique Vaccaro - Andrej Fon
N toko - Peter Šuklar - Tomaž Grom - Stefan Fraunberger
Noid - Neža Naglič - Luka Prinčič - Matej Ocepek


Andraž Jež- Francesca Bergamasco
Jean Luc Guionnet - Marko Karlovčec
Irena Tomažin - Tim Blechmann
Peter Šuklar - Vid Jeraj
Klaus Filip - Luka Prinčič
Andrej Fon - Jaka Berger
Stefan Fraunberger - Asia Grauf - Neža Naglič

Luciano Maggiore - Matej Ocepek
Ryuzo Fukuhara - Robindro Nikolić
N toko - Dominique Vaccaro
Toma Grom - Noid

POVEZAVE
http://www.kknull.com/anp_e_murayama.html
http://seijiro.murayama.free.fr/page1/page1.html
http://www.jeanlucguionnet.eu
http://sites.google.com/site/maggioreluciano/bio
http://noid.klingt.org/
http://www.kunstradio.at/BIOS/filipbio.html
http://www.myspace.com/dominiquevaccaro
http://tim.klingt.org/tiki/tiki-index.php
http://fraunberger.at/stefan/index.html